Sportlétesítmények

E-Térkép

2016 szeptemberében került átadásra a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás (SET) Központja a Nagyerdei Stadionban. A létesítmény egyszerre szolgálja a verseny- és hobbisportot, az egészség megőrzését és visszaszerzését is.  

Egy évvel később, 2017 októberében az UniFit Fitness & Gym Center is megnyitotta kapuit a Stadionban, hogy 2600 négyzetméteren az egyetemi polgárság és minden idelátogató egészségét, sportszeretetét szolgálja.  

2018-ban megnyílt az egyetem Asztalitenisz Központja, ahol közel 700 m2-en 15 asztalon sportolhatnak az igazolt sportolók és az amatőrök.  

2019-ben vehették birtokba a Böszörményi úti Campuson a korszerű Sportgazdasági-Menedzsment és Teniszközpontot (TEKNŐS), majd 2022-ben a komplex TEKNŐS Munkacsarnokot. 

 

A Debreceni Egyetem többek között 2 db tornacsarnokot, 1 db munkacsarnok, 5 db tornatermet, egy vívóteremet, küzdősporttermet és szertorna termet, 6 db kondiparkot, 2 füves és 7 db műfüves futballpályát, 16 db salakos teniszpályát, gyakorló teniszfalat, valamint strandlabdarúgó, strandröplabda, ketrecfoci pályát, 9 db petanque pályát és egy műanyag és egy salakborítású atlétikai pályát is üzemeltet. Ezen létesítmények lehetővé teszik a sokrétű sportolást, sportszolgáltatást, komplex sporttudományi képzést és kutatást, illetve kiváló helyszínt biztosíthatnak helyi és országos hatáskörű rendezvények számára is. 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 06. 16:47