Mentorprogram

Egyetemünk - az országban elsőként – 2014-ben vezette be a mentorprogramot, amelynek célja, hogy támogassa a tehetséges élsportolókat a tanulás és sport összehangolásában annak érdekében, hogy egyformán sikeresek legyenek a tanulás és a sportolás terén, és a magas-szintű sportteljesítmény mellett a tanulmányi kötelezettségeiket a lehető legjobb teljesítménnyel tudják abszolválni. A mentoráltak tanulmányi munkáját egy mentor és egy tutor segíti, akikkel rendszeresen konzultál. A mentor folyamatosan figyeli és segíti mentoráltjának előrejutását, a programban résztvevő sportolóval azonos szakon tanuló tutor feladata pedig, hogy a megfelelő napi szintű ismeretek birtokában segítse őt a tanulmányaiban.

A programba az olimpiai és Universiade sportágak korosztályos és válogatott sportolói, az Egyetemi Világbajnokságon érmet szerezett, valamint a Héraklész Csillagprogramban érintett élsportolók kerülhetnek be.

A programban résztvevő sportolóval szemben az az elvárás, hogy tanulmányait a tőle telhető legmagasabb szinten végezze, emellett képviselje a Debreceni Egyetemet a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség által szervezett országos bajnokságon és az egyéb versenyeken.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 22. 

Legutóbbi frissítés: 2023. 08. 30. 15:21