Hírek

Debreceni és környékbeli alsó tagozatos gyermekek, mintegy kétszázan vettek részt különböző kézilabda-specifikus aktivitásokban a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában szombaton. A fesztivált a Magyar Kézilabda Szövetség és a sportállamtitkárság háttérszervezete, a Nemzeti Sportügynökség szervezte a Sportoló Nemzet Program keretében, célzottan a debreceni női kézilabda olimpiai selejtező idejére.

A hétvége ezúttal nem alakult a legjobban a Debreceni Egyetem együttesei számára. Csak az amerikaifutball-csapat tudott nyerni, a labdarúgók és a kézisek döntetlent játszottak, a többiek kikaptak.

További önkéntesek jelentkezését várja az Európai Egyetemi Játékok helyi szervezőbizottsága az EUG debreceni versenyeinek lebonyolításához. A kontinens legnagyobb multisporteseményét július 12-24. között rendezik 17 sportágban Miskolcon és a cívisvárosban.

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a ZTE ellen játszik a negyeddöntőben. A női futsalosoknak mindenképpen nyerniük kell a Tolna otthonában. Hazai környezetben lépnek pályára a labdarúgók és a floorballosok, míg a kézilabdázók Ózdra utaznak.

Ismét sokat mozogtak a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjának (DEDM) résztvevői. A Rektori-Kancellári Kabinet másodszor lett a hónap legaktívabbja a kis szervezeti egységek versenyében, így a kiemelt kategóriában folytathatja a sportos versengést. A szervező DEAC szabadidősport szakosztály 24 órás mozgáskihívást is szervez májusban.

A cívisvárosban jártak hétfőn az EUSA technikai delegációjának tagjai, hogy a nyári Európai Egyetemi Játékok helyszínén tájékozódjanak a verseny előkészületeiről. A szakemberek meggyőződtek arról, hogy a létesítmények felkészítése a lehető legjobb ütemben halad.

Közel volt a meglepetéshez a Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata az Extraliga elődöntőjében. A kézilabdázók győzelemmel térhettek haza Szegedről és nyertek a női röpisek is. A labdarúgók döntetlent játszottak, míg a női futsalosok és a floorballosok kikaptak.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) megbízásából a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecen és Miskolc városával közösen 2024. július 12-24. között Európai Egyetemi Játékokat (EUG) rendez. A két városban összesen 17 sportágat felvonultató multisporteseményre várhatóan 40 ország 400 egyeteméről több mint 5000 résztvevő érkezik.

Az elődöntő harmadik összecsapására készül a Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata. Szintén a bajnoki finálé a tét a női futsalosok mérkőzésén, amelyet a DESOK-ban rendeznek, míg a többi együttesünk idegenben lép pályára.

A hosszú hétvégén itthon játszanak a labdarúgók és a kézilabdázók, míg a kosarasok Szegedre utaznak, ahol a rájátszásba jutásért vívnak nagyon fontos összecsapást.