Hírek

A Debreceni Egyetem átvállalja a 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságra benevezett két ukrajnai csapat költségeit, ezzel támogatja a háború sújtotta ország sportolóit. Július 15-e és 19-e között negyven csapat verseng majd az egyetem Főépülete előtt.

""

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete 2023 szeptemberétől Edző BSc - Szakedző képzést indít! Aerobic, atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda és úszás sportágakban, nappali tagozaton várjuk a jelentkezőket.

Kétnapos hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) delegációja. A küldöttek a pénteki, budapesti tájékoztató után szombaton a jövő évi Európai Egyetemi Játékok (EUG) helyszíneit tekintették meg Miskolcon és Debrecenben, különös figyelmet szentelve a 3x3-as kosárlabda viadalnak helyt adó Egyetem térnek, amely idén július 15-19. között az Egyetemi Európa-bajnokság helyszíne is lesz.

Az NB I-es női futsaldöntő negyedik felvonását vasárnap este a TFSE otthonában rendezték. A Debreceni Egyetem gárdája az újabb sikerrel lezárta az aranycsatát.

A DE Sporttudományi Koordinációs Intézet szervezésében több mint ezer hallgató teljesítette idén a testnevelés tárgyat a Debreceni Egyetem fitneszcentrumában, az UniFit Fitness&Gym Centerben. A lehetőség kiemelkedően kedvelt a hallgatók körében, mert sokféle mozgásformából válogathatnak és könnyen beilleszthetik azokat az órarendjükbe.

Együttműködés a GE HealthCare-rel, Sárgulás, International Food Day, MEFOB Feszt, 3X3-as egyetemi kosárlabda Európa-bajnokság pályatesztje – a Debreceni Egyetem legfontosabb eseményeiről, aktualitásairól láthatnak tartalmas riportokat, interjúkat az intézmény saját gyártású magazinműsorában. Az új adás már megtekinthető az unideb.hu-n és az egyetem Youtube-csatornáján.

Megnyerték a TFSE elleni párharc harmadik mérkőzését a Debreceni Egyetem női futsalosai. Vereséggel zárt viszont női labdarúgócsapatunk, és az amerikaifoci-együttes is kikapott hétvégén.

A Debreceni Egyetem női futsalosai ismét összecsapnak a TFSE gárdájával az NB I fináléjában. A szezon utolsó bajnokiját játsszák a női labdarúgók. Az amerikaifoci-csapat hazai mérkőzését ingyen tekinthetik meg a szurkolók.

A DEAC Életmód és Szabadidősport Szakosztálya szervezésében indul a Debreceni Egyetem Dolgozói Sportbajnoksága (DEDS). A verseny célja a mozgás, a sport és a versenyzés mellett a szórakozás és a közösségépítés is.

Több éves kihagyás után újra megrendezték a Zsíros Tibor Kosárlabda Bajnokságot a Debreceni Egyetemen. A torna ismét népszerű volt a magyar és a külföldi hallgatók körében egyaránt, a tanév döntőit hétfőn játszották.