Testnevelés- és Sporttudományi TDK

Testnevelés- és Sporttudományi TDK

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete és a Nyirkos István Sporttudományi Szakkollégium november 29-30. között Mádon rendezte meg a Testnevelés- és Sporttudományi Tudományos Diákköri Konferenciáját.  A TDK-ra tíz hallgató nyújtotta be pályamunkáját különböző sporttudományi témákban.

Az első helyezett Torma Eszter Panna lett „Innovatív, EEG alapú neurofeedback tréning hatásainak elemzése, EGG alapú stresszholterrel és számítógépes tesztrendszerrel mért stressztolerancia szintre, valamint mentális keménységre, élvonalbeli futsal és kézilabda kapusoknál” című kutatásával.

A zsűri megosztottan ítélte oda a második helyet. Az egyiket Bács Zalán Mihály kapta „Utánpótlás labdarúgók sportolási motivációja” című munkájára, a másikat pedig Szklenár Eszer „A tíz hetes HIIT, CMIT és a proprioceptív tréning kognitív képességekre, testösszetételre, észlelt stresszre és általános edzettségi állapota gyakorolt hatásainak összehasonlító elemzése” című kutatására. Mindhármuk témavezetője Prof. Dr. Balogh László intézetigazgató.

A bizottság két különdíjat is adott. Az egyiket Oláh Ádám József kapta, akinek kutatási témája az „Ízületi hőmérsékletek vizsgálata prevenciós jellegű mozgásprogram hatására e-sportot űzők krében” volt. A másikat pedig Teknős Tamás érdemelte ki „A levegő ki-és beáramlását szabályzó edzőmaszk alkalmazása különböző erőnléti mutatók változásában utánpótláskorú kézilabdázók körében” című munkájával. Témavezetőjük Dr. Hidvégi Péter és Dr. Pucsok József Márton.

A résztvevő szakkollégisták ezzel az eredménnyel kvalifikálták magukat a Sporttudományi Országos Tudományos Dákköri Konferenciára, amit áprilisban rendeznek meg a Pécsi Tudományegyetemen.   

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 16. 12:41