EFOP-3.6.1-16-2016-00022

„Intelligens szakosodás” (DE)

A sporttudományi és kapcsolódó tudományterületi képzésekben részt vevő oktatói és kutatói kör képzése, továbbképzése. A sporttudományi doktori témakiírások növelése, a doktori képzésben lévő doktoranduszok támogatása. Életmód és egészségtudományi kutatásokat megalapozó, az egészséget, mint pszicho-bio-szociális egységet, meghatározó fizikai aktivitással kapcsolatos vizsgálatok végzése. Kutatásainkkal, fejlesztéseinkkel hozzá kívánunk járulni az Irinyi Tervben megfogalmazott „Egészséggazdaság”-hoz, speciális, sporttudományi területünkkel. Különös hangsúlyt fektetve a társadalmi egészségtudatosság növelésére, illetve az életmód tanácsadásra és a diagnosztikai szolgáltatások fejlesztésére.
A kutatói és oktatói kör fejlesztése mellett fontos célunk, egyetemen belül, egyetemek közötti, hazai és nemzetközi szinten, valamint a DE Sportstratégiájában is meghatározott, minél szélesebb körben értelmezett klaszter, vállalati és önkormányzati szférát is érintő együttműködések, szinergiák kiépítése.
Fontosnak tartjuk a hallgatói tehetséggondozás intézményesült keretek közötti megvalósulását is, ezért önálló sporttudományi szakkollégium létrehozását tervezzük, Nyirkos István Sporttudományi Szakkollégium néven. Fejlődik, illetve gyarapodik:

 • a kutatói munkában részt vevő hallgatók száma, közülük legalább két nő
 • a sporttudományi témájú kutatásokat végző, tudományos fokozattal rendelkezők száma, közülük legalább egy nő
 • a sporttudományi képzésekben oktatók szakmai-tudományos felkészültsége, nemzetközi tapasztalata
 • a sporttudományi terület hazai és nemzetközi hálózata a felsőoktatási, a vállalati és az önkormányzati szinten
 • a sporttudományi témájú tudományos közlemények, valamint a konferenciákon való előadások száma
 • a sporttudományi kutatások lebonyolításához szükséges eszközpark állománya
 • a szükséges életmód kutatások helyszínét biztosító fitnesz centrum felszereltsége
 • az egyetem sporttudományi képzéseinek száma
 • a kutatásokhoz szükséges informatikai és szoftveres háttértámogatás
 • a szűkebb és tágabb régió a társadalmi egészségtudatossága, illetve az életmód tanácsadás és diagnosztikai szolgáltatások
 • a sporttudományi felsőoktatási tudás- és technológia transzfer

Frissítés dátuma: 2019.01.11.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

Megismertem a tájékoztatót és elfogadom