Március végén ülésezett a 2. MEFOB Feszt debreceni Szervezőbizottsága

A 2023. évi MEFOB Fesztivált a Debreceni Egyetem közösen rendezi a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS) és Debrecen Város támogatásával, amelyen a hazai egyetemek hallgatói 8 sportágban versenyeznek április 28 és május 1. között.

A Fesztivál nem csupán a hazai egyetemi sport legnagyobb rendezvénye, hanem egyben felkészülés a 2024-es multisport rendezvényre, a Debrecen-Miskolc Európai Egyetemi Játékok 2024-es rendezésére. Az ülés kezdetén Prof. Dr. Balogh László, a DE Sporttudományi Intézetének igazgatója, a szervezőbizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket, ismertette a szervezés jelenlegi fázisát. Az egyes területek vezetői beszámoltak az eddigi tevékenységükről és egyeztették a további feladatokat.

Dékán Tamás, az MSE Klaszter, mint közreműködő szervezet ügyvezetője által a gazdasági területek-, Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője által pedig a városi sportlétesítményekkel kapcsolatos együttműködések kerültek pontosításra. A rendezvény egészségügyi biztosítását Prof. Dr. Szántó Sándor, a Debreceni Egyetem Sportegészségügyi Klinika klinikaigazgatója, a Sportorvosi Tanszék tanszékvezetője mutatta be.

Az esemény futsal, tenisz, sakk, frisbee, valamint cheerleader versenyeinek a Debreceni Egyetem-, a kosárlabda, atlétika, vízilabda sportágaknak pedig a Debreceni Sportcentrum létesítményei adnak otthont ezen a hétvégén.

A sportolás mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek az önkéntes programra is, óriási érdeklődés az ország különböző intézményeiből az önkéntes részvételre. Az edukációjuk, koordinálásuk, beosztásuk kiemelt feladat, tevékenységük jelentősen hozzájárul a rendezvény sikeres megvalósításához.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek az esemény fesztivál jellegének kialakítására amelyet az egy időben zajló versenyek mellett a folyamatos szabadidősport programok, pihenő zónák, közösségi terek, illetve az esti szórakozási lehetőségek, koncertek biztosítanak majd. Ezen kiegészítő programokkal a sport közösségformáló erejére kívánják felhívni a figyelmet. A résztvevők magas száma miatt a szálláshelyek, étkezések biztosítása is komoly kihívást jelent a rendezőknek.

A fesztivált április 28-án egy nagyszabású köszöntő nyitja meg a Nagyerdei Stadionban. A rendezvény keretein belül tartja a MEFS éves közgyűlését is.

 

''
Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 17. 21:16