Gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanár

A gyógytestnevelés a testnevelés speciális területe, olyan oktatási-nevelési folyamat, amely a testnevelés és sport eszközeivel, módszereinek felhasználásával a betegségek megelőzésében és gyógyításában fejti ki hatását. A tanulók speciális egészségügyi célú testnevelési foglalkoztatása orvosi beutalás alapján: korrigál, ha szükséges, erősít, ahol gyengeséget tapasztal, növeli az alkalmazkodó képességet. A problémák megelőzhetőek, javíthatóak, sőt kiküszöbölhetőek. Az egészség, az egészséges életmód melyek a 21. században megkerülhetetlen témák, és amelyeket egyre fokozottabb társadalmi érdeklődés kísér. Az egészségfejlesztő munkájának célja az emberek egészségének megőrzése, a már betegséggel együtt élők életminőségének javítása.

Képzés indulása:

  • 2022. szeptember
Képzési idő:

  • 10 félév

Felvételi követelmény:

  • Mivel csak a testnevelő tanár szakkal párosítható, ezért a testnevelés gyakorlati felvételi teljesítése a követelmény.
  • A testnevelés felvételi anyaga itt érhető el >>
  • A vizsga eredménye duplázható!
  • Tervezett időpontja: 2022. május 23. - 2022. május 27.

Induló szakpárok (Kizárólag testnevelő tanárszakkal párosítható!):

  • Testnevelő tanár – gyógytestnevelő - egészségfejlesztő tanár

Az egyetemi gyógytestnevelő - egészségfejlesztő oklevéllel rendelkezők a munkaerőpiacon, több területen is elhelyezkedhetnek többek között, alap és középfokú iskolában, valamint szakszolgálatoknál gyógytestnevelőként; fitneszcentrumokban életmód szaktanácsadóként; sportegyesületekben, vállalatoknál egészségfejlesztőként, önkormányzatoknál sportreferensként.)

Frissítés dátuma: 2022.04.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

Megismertem a tájékoztatót és elfogadom