Szép győzelmek itthon

2020, január 27 - 09:11
A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata hazai pályán a Szolnok ellen diadalmaskodott. Jégkorongegyüttesünk a DAB-ot győzte le nagy csatában, de itthon tartották a pontokat női futsalosaink és női röplabdázóink is. A férfi röpisek nem bírtak a címvédővel.

Kosárlabda – megérdemelt győzelem
Hazai pályán tizenhárom pontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Szolnoki Olajbányász felett az NB I 17. fordulójában. Kovács Adrián együttese Milos Boriszov nélkül is meggyőzően kosárlabdázott, végig uralta a találkozót, és végül 81-68-ra nyert.

- Egész héten a csapatvédekezésünkkel foglalkoztunk, célunk volt az agresszív kezdés. Ez volt a kulcs, a kemény védekezés pedig lendületes, ritmusos támadásokat eredményezett. Összességében kontrolláltuk a találkozót, örülök, hogy három negyeden keresztül húsz ponton tudtuk tartani a vendégeket – értékelt a lefújást követően Kovács Adrián vezetőedző.

Jégkorong – hatalmas küzdelemben fontos győzelem
Győzelmi kényszerben kellett játszania vasárnap este a DEAC jégkorongcsapatának, hiszen a Dunaújvárosi Acélbikák volt az ellenfele Debrecenben, az Erste Liga felsőházában. A találkozó előtt négy ponttal állt előttünk a negyedik helyezett DAB, és egy sikertelen mérkőzés esetén hét egységre nőtt volna a különbég. Hatalmas küzdelmet hozott a találkozó, a 48. percben még a vendégek vezettek 2-1-re, ám sikerült megfordítanunk az állást, és végül 3-2-re győztünk.

- Úgy gondolom, hogy összességében jól kezdtünk, elég hamar meg is tudtuk szerezni az első gólunkat. Ezután egy emberelőnyös szituációból egyenlített a Dunaújváros, amelyre jött még egy emberelőnyös gól, így 2-1-re vezetett. Úgy vélem, ezután megérdemeltük, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, a tetejébe Sági Martinnak sikerült egy elképesztően szép gólt lőni a harmadik harmadban. Elkezdjük a felkészülést a következő, Csíkszereda elleni találkozóra – mondta a mérkőzésről David Musial vezetőedző.

Futsal – gólparádét rendeztek
A Debreceni Egyetem női futsalosai a Miskolci Vénuszt fogadták az NB I 13. fordulójában. Együttesünk hétszer is bevette az ellenfél kapuját, a vendégek erre csak négy találattal válaszoltak, vagyis a DEAC 7-4-es diadalt aratott.

- Nagyon fontos pontokat szereztünk, hiszen az utóbbi pár meccsünkön nem sok sikerélményben volt részünk. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy komoly játékerőt képviselő csapatokkal találkoztunk az előző hetekben. Ebből a győzelemből önbizalmat meríthetünk. Jól játszottunk, és szerencsére a helyzeteinket is nagy százalékban váltottuk gólra - nyilatkozta Üveges Katalin játékos-edző.

Röplabda – ezúttal elmaradt a bravúr
Férfi röplabdacsapatunk a címvédő Kazincbarcika otthonában vendégszerepelt az Extraliga 3. fordulójában. A DEAC az előző fordulóban meglepetést okozott a Kecskemét legyőzésével, de az újabb bravúr nem jött össze, a hazaiak nem adták olcsón a bőrüket, és 3:0-s győzelmet arattak.

Női röplabdázóink zsinórban harmadik alkalommal játszottak végletekig kiélezett meccset a bajnokságban. Kuszkó Zsolt alakulata a Diósgyőrt fogadta a DESOK-ban, és játékosaink 3:2-re győzték le a miskolciakat.

- Simább mérkőzésre számítottunk, sajnos elég nyögvenyelős volt a játékunk. Nem lett volna kellemes, ha újabb ötszettes meccset veszítünk el. Kicsit izgultunk az ötödik játszma előtt, de szerencsére többen is jó teljesítményt nyújtottak, így a végén mi örülhettünk. Bízom benne, hogy a következő találkozón már gördülékenyebben tudunk röplabdázni – nyilatkozta a csapat játékosa, Hajdu Anna.

További részletek: http://deac.hu/

NyD


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

Megismertem a tájékoztatót és elfogadom