Keleti rangadók előtt

2020, január 24 - 09:57
A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a Szolnokot látja vendégül. Szintén hazai környezetben harcolnak majd a pontokért hokisaink, női röpiseink és futsalosaink. Férfi röplabdázóink a címvédőhöz utaznak.

Kosárlabda – első meccs az új stábbal
Pénteken 19 órától a Szolnoki Olajbányászt fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az alapszakasz 17. fordulójában. Az Oláh Gábor utcai csarnokban rendezendő találkozóra már az átalakult szakmai stábbal készül a Debreceni Egyetem együttese, hiszen Andjelko Mandics és Lekli József személyében két új edző érkezett. Justinas Spokas munkáját megköszönte a klub, míg Berényi Sándor – bár továbbra is jelen lesz az első csapat életében - elsősorban az akadémiai feladatokra és az U16-os válogatottra koncentrál majd.

A legutóbbi két mérkőzését elvesztette a Kovács-csapat, ám ötvenszázalékos mérlegének köszönhetően továbbra is a hetedik helyen áll. A mieink játéka az elmúlt hetekben is rendben volt, de az Oroszlány és a Sopron elleni találkozókon is egy-egy katasztrofálisra sikerült negyed megpecsételte a sorsukat. A Szolnok sem a legjobb hangulatban készülhet a pénteki összecsapásra, hiszen az előző bajnokin odahaza szenvedett vereséget a Körmendtől.

Jégkorong – visszavágóra készülnek
Vasárnap 18.30-kor a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadja a DEAC jégkorongcsapata a középszakasz felsőházának második fordulójában. A sérülések miatt több sebből vérző hajdúságiak kedden már összecsaptak a DAB-bal idegenben, akkor 3-1-re kikaptak, most azonban vissza lehet vágni a fiaskóért.

Röplabda – tisztes helytállás a cél
Nehéz mérkőzés vár férfi röplabdacsapatunkra, hiszen ezúttal a címvédő Kazincbarcika otthonában lép parkettre az Extraligában, az összecsapás vasárnap 18 órakor kezdődik. Fodor Antal legénysége az előző körben a Kecskemétet győzte le nagyszerű játékkal, egy újabb siker most a bravúr kategóriájába tartozna.

- Tisztes helytállás a célunk. Nem lesz teljes a csapatunk, ennek ellenére szeretnénk megnehezíteni az ellenfelünk dolgát. Sokat elmond a Kazincbarcika erejéről, hogy a legutóbbi idényben megszerezte a bajnoki címet. Az előző fordulóban vereséget szenvedtek a Pénzügyőrtől, ettől függetlenül nehéz dolgunk lesz – fogalmazott a DEAC játékosa, Fazekas Balázs.

Női röpiseink az előző hetekben éremesélyes alakulatokkal csatáztak, ezúttal azonban Kuszkó Zsolt gárdájának vasárnap 14 órától talán egy kicsit könnyebb dolga lesz a DESOK-ban, hiszen a nyolcadik helyen álló DVTK érkezik. November közepén lányaink 3:0-s győzelmet arattak a diósgyőriek otthonában, reményeink szerint hazai környezetben meg tudják ismételni ezt az eredményt.

Futsal – hazai pályán a három pontért
Női futsalosaink a Miskolci Vénuszt fogadják szombaton 19 órától a DESOK-ban. Üveges Katalin együttese a harmadik helyen áll jelenleg a táblázaton, míg ellenfelünk a hatodik pozíciót birtokolja. A meccs pikantériáját az adja, hogy André Antónia nemrég éppen a borsodi alakulattól igazolt a DEAC-hoz.

- Antónia elvesztése érzékeny veszteség lehet nekik, bár azt is elképzelhetőnek tartom, hogy nagyon felszívják magukat ettől. Szerintem jó meccset láthatnak majd a szurkolók. A miskolciak egy fiatal, hajtós együttest alkotnak. Idegenben már legyőztük őket 4-2-re, és a hétvégén is szeretnénk itthon tartani a három pontot - nyilatkozta játékosunk, Pócsik Lívia.

További részletek: http://deac.hu/

NyD


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

Megismertem a tájékoztatót és elfogadom