Fájó vereségek

2020, január 13 - 07:56
Nem sikerült jól a bajnoki mérkőzés a Debreceni Egyetem kosárlabda-, futsal és röplabdacsapatának. A DEAC hokisai és floorballosai ugyanakkor magabiztos győzelmet arattak.

Kosárlabda – fájó vereség
Esélyesként várta a DEAC kosárlabdacsapata az Oroszlányt az NB I A 15. fordulójában. Kovács Adrián együttese ugyanakkor csak árnyéka volt önmagának az első félidőben, és hiába jöttek vissza a mieink a fordulás után, végül a vendégek nyertek 87-71-re.

- Az Oroszlány jobban játszott nálunk, és megérdemelten nyert. Kevés energiával kezdtünk, aminek húszpontos hátrány lett az eredménye. A második félidőben próbáltunk váltani, sikerült is valamelyest visszakapaszkodni, de a fordításhoz már nem volt elég erőnk. Nem fordulhat elő többet, hogy így kezdjünk egy mérkőzést – értékelt a mérkőzés után Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője.

Jégkorong – itthon tartották a három pontot
A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata pénteken este játszotta le az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését a Hokiklub Budapest csapata ellen. Együttesünk sérülések miatt hat meghatározó játékosa nélkül volt kénytelen jégre lépni, ám így is sikerült 4-1-es győzelmet aratni.

- Nagyon nehéz volt a mérkőzés, ugyanis az előző találkozón öt ember nem tudta vállalni a játékot, most viszont hat hiányzónk volt, ennek ellenére a srácok óriásit küzdöttek. Nehezen indult a találkozó, az első harmad 0-0-ra végződött. Azután ritmust váltottunk és sikerült bedarálni az ellenfelet, amely egy remek csapat és látszik, hogy egyre inkább összeér. A következő két találkozónk Erdélyben lesz, nagyon komoly ellenfelekkel, a Gyergyóval és a Csíkszeredával játszunk. Megpróbáljuk egy kicsit összehozni a csapatot, reméljük, egy-két emberünk felépül addigra, de az a legfontosabb, hogy minél kevesebb sérülttel vágjunk neki a középszakasznak – nyilatkozta a mérkőzésről David Musial vezetőedző.

Floorball – magabiztos győzelemmel kezdték az évet
A DEAC floorballcsapata a Komárom otthonában vendégszerepelt. A mieink idén először léptek parkettre a bajnokságban, és ennél jobban nem is sikerülhetett volna a kezdés, hiszen kiütéses, 16:2-es debreceni siker született.

Futsal – nem sikerült győzni a rangadón
A Debreceni Egyetem férfi futsalosai péntek este a Ferencvárost látták vendégül a DESOK-ban. A DEAC október elején 6-5-ös győzelmet aratott a zöld-fehérek otthonában, ám ezúttal a fővárosiak kaparintották meg a három pontot a 3-1-es sikerüknek köszönhetően. Együttesünk a vereség miatt távolabb került a felsőháztól, jelenleg a hetedik helyen áll az NB I-ben.

Röplabda – nem tudtak meglepetést szerezni a bajnokesélyes ellen
Férfi röplabdázóink a Pénzügyőr otthonában vendégeskedtek vasárnap délután. Az összecsapás favoritjának a házigazda számított, és nem is borult a papírforma, hiszen ellenfelünk 3:0-s győzelmet aratott.

- Az előzetes várakozásnak megfelelő végeredmény született, a Pénzügyőr megérdemelt győzelmet aratott. Nem tudtunk teljes csapattal kiállni, ez rányomta a bélyegét az első játszmára. Ellenfelünk nagy lendülettel kezdett. A második szettben magunkra találtunk, 20 pontot tudtunk elérni egy bajnokesélyes csapat ellen, ami mindenképpen megsüvegelendő tett. Próbálunk tanulni a találkozóból, és igyekszünk felnőni az Extraliga szintjére - összegzett Fodor Antal vezetőedző.

A DEAC női röplabdacsapata a Nyíregyházát fogadta vasárnap délután a DESOK-ban. Együttesünk akarata érvényesült az első két szettben, de a vendégek egyenlíteni tudtak. Az utolsó felvonást az ellenfelünk 15:13-ra nyerte meg.

- Az első két szettben kiválóan röplabdáztunk. A negyedik játszma végére és az ötödik játékrészre feljavult a játékunk. A 2:0-s vezetés után az eddig kevesebbet szereplő röplabdázók is pályára léptek. Ezen a meccsen is kiderült, ha mentális téren nincs gondunk, bárkit legyőzhetünk ebben a bajnokságban. A lányok bosszúsak a vereség miatt, de a meccs elején nyújtott teljesítményünkre építhetünk a folytatásban. A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra, és gratulálni szeretnék a játékosaimnak - nyilatkozta Kuszkó Zsolt vezetőedző.

További részletek: http://deac.hu/

NyD


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

Megismertem a tájékoztatót és elfogadom