Sándor Tamás a focicsapat új edzője

2020, október 22 - 17:56
Változás történt a DEAC labdarúgócsapatának szakmai stábjában, új edzőpárossal folytatja a szezont a kiesés ellen menekülő együttes. A jövőben Sándor Tamás és Györky Gábor irányítja a fekete-fehéreket.

A DEAC futballcsapata 2019 nyarán a DVSC vezetésével való egyeztetést követően azzal a céllal vágott neki az NB III-as küzdelmeknek, hogy lehetőség szerint elérje a feljutást, az NB II mezőnyét és ezzel felálljon az NB I-től az NB III-ig tartó debreceni futballpiramis, amely komoly szerepet játszhat a fiatal labdarúgók lépcsőzetes fejlődésében. Az erőfeszítést – a tavaszi COVID-járvány ellenére – siker koronázta, de a futballpiramis mégsem jött létre, hiszen jelenleg két debreceni csapat szerepel a másodosztályban, ahol az egyik a feljutásért, a másik a kiesés ellen küzd. Utóbbi gárda, a DEAC fontos eleme a jövő debreceni futballrendszerének, így az NB II kezdeti nehézségei, az eredeti, de meg nem valósult tervek után még szorosabbra fűzi kapcsolatát a Debreceni Labdarúgó Akadémiával és ezáltal a DVSC-vel is.

Az eddig kevés pontot hozó NB II-es szereplés következtében a klub szerződést bontott a nyáron érkezett Balogh Pál, Antal Gábor edzőpárossal és a Debreceni Labdarúgó Akadémia vezetésével, Makray Balázzsal és Herczeg Andrással való egyeztetést követően a DLA U19 csapatánál dolgozó Sándor Tamás és Györky Gábor páros veszi át a stafétát.

Ez derült ki a ma délután tartott sajtótájékoztatón, amelyen Jávor András, a DEAC elnöke elmondta, egy klub életében nem mindig a sikertörténethez tartozik, ha egy szakmai stábot cserélni kell.

„Nem hiszem, hogy különösképpen indokolni kell a váltást, hiszen az eredmények elmaradtak – fogalmazott Jávor András. – Tudjuk, ez egy összetett probléma, de úgy ítéltük meg, hogy ha gödörből minél hamarabb ki akarunk mászni, akkor személyi változtatások kellenek. Debreceni kötődést kerestünk, és reméljük, ez a váltás eredménnyel jár. A vezetés is megteszi majd természetesen azokat a lépéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a csapat jobban szerepeljen.”

Pöszmet Tibor szerint az új impulzus indíthatja el a csapatot felfelé. „Fontos mérkőzések előtt állunk, amelyeken szükség lesz, hogy minél több pontot gyűjtsünk, mert így marad reális esély a bennmaradásra. A stábban történt változtatásokat Herczeg Andrással, a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójával és Makray Balázs ügyvezetővel egyeztettük, és közösen hoztuk ezt a döntést, ezzel is erősítve a debreceni futballpiramis létrehozását” – zárta a sportigazgató.

Ezt követően Sándor Tamás, a csapat új vezetőedzője vette át a szót. Mint megtudtuk, nem sokat gondolkodott azon, hogy elfogadja az ajánlatot. „Nagyon régóta vártam arra, hogy az NB II-ben kapjak egy ilyen felemelő feladatot, ezúton köszönöm a DEAC vezetőinek, hogy rám gondoltak, szeretnék ezzel a lehetőséggel élni” – fogalmazott Sándor Tamás.

Györky Gábor szintén megköszönte, hogy számítanak rá a szakmai stábban. „Sűrű program előtt áll a csapat, mentálisan is fel kell készíteni a játékosokat. Azért foguk edzeni, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Úgy gondolom, ha már sikerült a csapatnak feljutnia az NB II-be, akkor ennek a feladatnak meg is kell felelni” – mondta a DEAC új pályaedzője.

A DEAC szakmai stábjának továbbra is tagja marad Tóth Ferenc kapusedző és Kovács Miklós erőnléti edző.

Az őszi szezon hátralévő mérkőzései, valamint a tavaszi fordulók lehetőséget adnak a sikeresebb szereplésre, amelynek végén reményeink szerint a DVSC feljutását és a DEAC bennmaradását is ünnepelhetjük.

NyD


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

Megismertem a tájékoztatót és elfogadom