Életmódfejlesztési Klub

Életmódfejlesztési Klub Tagsági Díj tájékoztató

A Debreceni Egyetemen egyedülálló módon a 2017/18-as tanévtől kerül bevezetésre önkéntes, de mindenki (hallgatók, oktatók, dolgozók) számára felajánlott módon az „Életmódfejlesztési Klub Tagsági Díj”.

A tagsági díj célja, hogy az alábbiakban felsorolt szolgáltatások, például: fitness terem bérletek, egyetemi sportlétesítmény használata, sportrendezvények és mérkőzésjegyek kiemelt kedvezménnyel vagy akár ingyenesen elérhetőek legyenek a tagságot választó egyetemi polgárok számára.

A tagsággal az alábbi szolgáltatásokhoz juthattok hozzá:

 • 1 db a polo.unideb.hu oldalról kiválasztott póló (polo.unideb.hu)
 • 10 - 25 % kedvezmény az UniFit egyes szolgltatásaiból
  • 25% a CKE (Cardio Kontrollált Edzés) (3.900 Ft helyett 2.925 Ft/alkalom) árakból
  • 20 % a fitness bérlet (13.900 Ft helyett 11.120 Ft/hó) árából
  • 20 % az aerobik (12.500 Ft helyett 10.000 Ft/hó, - 20 % a spinning (2.000 Ft helyett 1.600 Ft/alkalom, 15.500 Ft helyett 12.400 Ft/hó), -20 % a gyermek játszóház árakból
  • 15 % a kombinált bérlet, a szauna (800 Ft helyett 680 Ft/alkalom, 7.000 Ft helyett 5.950 Ft/hó) és a szolárium (100 Ft helyett 85 Ft/perc) árakból
  • 10 % a személyi edzés, - 10 % a funkcionális bérlet, -10 % a boulder (8.000 Ft helyett 7.200 Ft/hó) és -10 % a fallabda bérlés árából
  • 5 % a masszázs (4.900 helyett 4.655Ft/ 60 perc) árakból
 • Ingyenes részvétel életmódfejlesztő rendezvényeken a SET központban és az UniFitben
 • 10-20 % kedvezmény a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ vizsgálataiból
 • 25 % a Debreceni Jégcsarnok Közönségkorcsolya és Jégdisco rendezvények teljes áras belépőiből
 • Egyetemi sportlétesítmények - edző nélküli - ingyenes és kedvezményes használata előzetes regisztráció, pályafoglalás alapján nyitvatartási időben
  • futópályák (DEAC Sporttelep és Böszörményi úti Camus területén)
  • teniszpályák
  • műfüves pályák
  • sportuszodában délelőtti idősávban uszodahasználat (hétfő és csütörtökön 8:00-9:00 között)
 • Ingyenes részvétel a DESOK-ban meghirdetett egyetemi zumba rendezvényeken 
 • Kedvezményes vagy ingyenes mérkőzésprogramok:
  • Igyenes belépés a DVSE vízilabda mérkőzéseire
  • 80 % kedvezmény a DEAC mérkőzéseken
  • 50 % kedvezmény a DVSC labdarúgó mérkőzésein az egyetemi polgárok számára biztosított szektorokban (2.000 Ft helyett 1.000 Ft/mérkőzés)
  • 50 % kedvezmény a DVSC női kézilabda mérkőzéseire

A kártyával egy félév során akár 90.000 Ft-ot is spórolhatsz!

A szolgáltatások portfolióját folyamatosan bővítjük, bővebb tájékoztatást és a felhasználási szabályzatokat a sportsci.unideb.hu/eletmod és a www.facebook.com/unidebsport oldalakon találjátok.

A vásárlást a Neptun rendszerben a kiírt tétel teljesítésével tudjátok megtenni, egy félévre 5.000 Ft-ért!

A klub tagságot a Neptunon kiírt tétel teljesítésével aktiválhatod, a jogosultság az UniPass kártyán jelenik meg. A tagság legkésőbb a tétel teljesítését követő naptól lesz érvényes.

Az összeg miden aktív félévben kiírásra kerül, de a befizetése nem kötelező. A Neptunon nyilatkoznod kell, hogy igénybe akarod-e venni a díjhoz kapcsolódó kedvezményeket, vagy sem. (Nemleges nyilatkozat esetén a kiírt tétel automatikusan törölt státuszba kerül.) Ennek menete a következő:

A tétel kiírásáról – bármilyen más fizetendő tételhez hasonlóan – rendszerüzenetet kapsz. Az Életmódfejlesztési Klub Tagsági Díj kiírása esetén a Neptunba belépve megjelenik egy felugró ablak: „Önnek olyan kiírt tétele van, amiről lehetősége van nyilatkozatot tenni”. Ez az üzenet mindaddig megjelenik a belépéskor, amíg nem nyilatkozol. (Nem kötelező azonnal nyilatkozni. Ha a felugró ablakot bezárod, vagy Vissza gombot nyomsz, akkor is nyilatkozhatsz később a Pénzügyek/Pénzügyi nyilatkozat menüben, vagy újabb Neptun belépéskor.)
A felugró ablakban a „Pénzügyi nyilatkozat tétel” linkre kattintva közvetlenül a Pénzügyek/Pénzügyi nyilatkozat menübe jutsz. Itt a Nem nyilatkozott státuszú tétel melletti + jelre klikkelve nyilatkozhatsz a kiírt tételről: elfogadod vagy elutasítod.

1. Elutasítás esetén a tétel automatikusan törölt státuszt kap, nem leszel jogosult a kedvezményekre.

1.1. Ha később meggondolod magad, újra ki kell írnod magadnak a tételt: Pénzügyek/Befizetés menüben kattints a Tétel kiírás gombra, válaszd ki a fizetési jogcímet: Szolgáltatás jogcím,
állítsd be az aktuális félévet (most: 2017/18/1), válaszd ki a szolgáltatás típusát: Életmódfejlesztési díj / sport and health services fee, kattints a Tétel létrehozása gombra. Ezután meg kell ismételned a fentiek szerinti nyilatkozattételt.

2. Elfogadás esetén két lehetőség van:

2.1. Ha nem részesültél rendszeres szociális ösztöndíjban a mostani vagy az előző félévben, akkor megjelenik egy üzenet: „Ön a befizetést követően az Életmódfejlesztési Klub tagja lesz!”
Kattints a Befizetés gombra, amely a Pénzügyek/Befizetés menüre irányít. Itt befizetheted a díjat a más tételeknél megszokott módon. Ezzel jogosulttá válsz a kedvezményekre.
Az elfogadó nyilatkozatot követően bármikor befizetheted a tételt a Pénzügyek/Befizetés menüben.
Ha nem fizeted be a tételt, az a következő félév elején központilag törölve lesz.

2.2. Ha részesültél rendszeres szociális ösztöndíjban (azaz teljesített szociális ösztöndíj tételed van a Neptunban a mostani vagy az előző félévre), akkor megjelenik, hogy „Ön elfogadta az Életmódfejlesztési Klub tagságot, szociális helyzete miatt a díj befizetése nélkül jogosult a kedvezményekre.” Ekkor díj befizetése nélkül jogosulttá válsz a kedvezmények igénybe vételére. A tétel egy napon belül automatikusan törölt státuszt kap. Fontos, hogy a szociális ösztöndíjban részesülő hallgatók is csak akkor vehetik igénybe a kedvezményeket, ha elfogadó nyilatkozatot tettek. Ha tudod, hogy később kapsz majd rendszeres szociális ösztöndíjat, akkor is tegyél elfogadó nyilatkozatot. Ekkor a tételt nem kell befizetned, hanem amikor ténylegesen megkapod az ösztöndíjat, automatikusan jogosulttá fogsz válni a kedvezményekre.

Fontos még:

 • A befizetett Életmódfejlesztési Klub Tagsági Díj visszafizetésére nincs lehetőség.
 • A be nem fizetett díj a vizsgajelentkezést, tárgyfelvételt, féléves regisztrációt nem akadályozza.
 • Az Életmódfejlesztési Klub Tagsági Díj nem teljesíthető diákhitelből.

Gyakran ismételt kérdések

Frissítés dátuma: 2017.11.15.