U23 Eb: harmadik lett Kozák Luca

2017, július 17 - 11:34 Bronzérmes lett női 100 méteres gátfutásban a bydgoszczi U23-as atlétikai Európa-bajnokságon a Debreceni Egyetem Természettudományi Karának hallgatója

A kémia Bsc-képzésben tanuló sportoló futamgyőztesként, összesítésben a harmadik helyen jutott a százméteres gátfutás fináléjába, ahol a kiváló rajtot követően több mint két tizedet javított 13,31 másodperces kvalifikációs idején, azonban az előtte álló holland és fehérorosz futó is jobbat ment, mint pénteken. A debreceni sportoló hiába döntötte meg az általa tartott utánpótláscsúcsot, az erős hátszél miatt nem hitelesíthető a 13,06-os ideje.

 

- Kár, hogy túl erős volt a szél. A futásom első fele jól sikerült, de a nyolcadik gátnál hibáztam. Tudtam, hogy vannak, akik jobb egyéni csúccsal rendelkeznek, de csak magamra akartam koncentrálni – nyilatkozta Kozák Luca a versenyt követően a Nemzeti Sport Online beszámolója szerint.

 

 

A gátfutó ezen felül a 4x100 méteres váltóban is versenyzett. A Kozák Luca, Ferenczi Melinda, Répási Petra, Nádházy Evelin összeállítású négyes a döntőben a hatodik helyet szerezte meg 45,03 másodperces idejével.

 

Atletika.hu/NSO/Sajtóiroda

 

Fotó forrása: Magyar Atlétika Szövetség/atletika.hu